Breed Draagvlak en Snel Resultaat met Actiegericht Afdelingsplan

Werf en schip | Elk jaar opnieuw staat u als leiding van een organisatie voor de uitdaging werf en schip tegelijk te bouwen. U wilt strategisch beleid maken of bijstellen. U wilt verbindingen leggen met uw middenkader. U wilt een passende organisatiestructuur realiseren. U wilt het beleid zodanig in de aderen van de onderneming laten vloeien, dat het beoogde rendement behaald wordt.

Draagvlak | De Verticale Dialoog produceert heldere strategische beleidskeuzes, zorgt in overleg met middel management voor een breed draagvlak en maakt de beleidsplannen inzichtelijk en uitnodigend voor de rest van de organisatie.

Hoe-Plan | Centraal in de Verticale Dialoog staat het ‘Hoe-Plan’. De inhoud ervan is geïnitieerd door het senior managementteam, en het heeft draagvlak verkregen door het systematisch betrekken van het middenkader. Het Hoe-Plan valt op door opmaak en vorm: het is aantrekkelijk, afwijkend, uitnodigend, logisch opgebouwd. Met slechts vier hoofdstukken, in de kern acht pagina’s en relatief weinig tekst is het een kort en bondig stuk. Het Hoe-Plan is begrijpelijk en toegankelijk door het gebruik van gewone mensentaal. En het laatste hoofdstuk (Uitvoering) blinkt uit door praktische actiegerichtheid.

Download hier het Kracht zonder Macht recept ‘Van hoe-plan naar doe-plan’.

Lees hier wat de Hoe-plan methode voor u en uw organisatie kan betekenen >>>

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor u en uw organisatie?
Laat hieronder uw gegevens achter en Cees Hoogendijk neemt contact met u op.

Naam

Email

Telefoon