“Hoe beweegt u uw organisatie tot structureel leren, ontwikkelen en innoveren? Bouw, als ware het een kathedraal, een krachtbron in uw organisatie, een doorontwikkeling van de opleidingsfunctie: een huisacademie die er gaandeweg voor zorgt dat leren ‘gewoon’ wordt, en dat iedereen duurzaam leert. Stelt u zich eens voor dat u al het potentieel in uw organisatie zou ontsluiten… dé manier om uw organisatiestrategie te realiseren!”

Wat is dat, een huisacademie?

Een huisacademie is in ieder geval een waardevaste business case. Huisacademie is de verzamelnaam voor de manier waarop de leerprocessen in uw organisatie zijn belegd. Het liefst verandert u het woordje ‘huis’ zo snel mogelijk in uw eigen bedrijfsnaam (bijvoorbeeld Nova Academie of Van Oord Academy). Dit is een belangrijke stap in het bouwproces: daarmee laat u zien dat u het leervermogen van uw organisatie van binnenuit wilt ontwikkelen.

Cees Hoogendijk, grondlegger van Huisacademies, legt uit.

Heeft u op dit moment een opleidingsfunctionaris? Dan heeft u een huisacademie, zij het in groeifase 1. De meeste interne trainingsinstituten en corporate universities zijn huisacademies in groeifase 2. De groeifase markeert de maturiteit, en daarmee de mate van impact op de omliggende organisatie. Het Huisacademies groeiperspectief omvat vier groeifasen, ook wel ontwikkelstadia genoemd. Waar u ook staat in het bouwproces van uw opleidingsfunctie, uw huisacademie kan doorgaans nog een flink stuk doorontwikkelen, en dus van nog meer toegevoegde waarde zijn voor het succes van uw organisatie.

Lees hieronder wat onze klanten ervan vinden.

Als INK vier sterren organisatie zien wij onze virtuele huisacademie als sluitstuk in het optimaliseren van de kwaliteit van onze interne en externe relaties.
De Geschillencommissie
Nog geen driekwart jaar na het oprichten van de KT Academie zien wij ons beleidsplan letterlijk in werking treden.
KT Scholengroep Hasselt (B)
De balanced scorecard van Huisacademies bood welkome input om de aansturing van de Belastingdienst Academie een ferme injectie te geven.
Belastingdienst CKC

Hoe bouw je aan een lerende organisatie?

Een huisacademie is een regelrechte positieve business case. De investering valt in het niet bij de kosten die u maakt voor huisvesting of salarissen. Door u te richten op al uw medewerkers maakt economy of scale het mogelijk om leerprocessen op uw eigen leest te schoeien, waardoor ze veel effectiever worden. De opbrengst van steeds meer lerende en innoverende mensen lijkt evident…

HA bouwgids cover halfDe Huisacademies Bouwgids staat vol met praktische informatie.

Uw huisacademie wordt uw belangrijkste veranderpartner bij het implementeren van uw strategisch beleid. Uiteraard moet uw huisacademie gaan groeien in deze rol. We praten over een indrukwekkend bouwwerk, dat steen voor steen ontstaat. Hoe eerder u begint te bouwen, hoe sneller uw organisatie profiteert.

Geïnteresseerd in een verkennend gesprek?
Vul hier uw gegevens in en u gaat een Mio ontmoeten.